Familiefar frikendes for blufærdighedskrænkelser af sin datter

En familiefar fra Horsens blev onsdag den 9. november frikendt i retten efter at have nægtet sig skyldig i tre forhold om blufærdighedskrænkelser af sin ekskæreste og deres fælles datter.

Af Amalie Krammager

Snøftende og med tårer løbende ned ad kinderne, træder en kvinde ind i retslokalet og finder sin plads bag vidneskranken. Der ligger en pakke Kleenex, og der går ikke lang tid før hun folder den første ud af pakken og tørrer tårerne væk. Blikket er rettet stift fremad mod venstre, så hun undgår at kigge på sin ekskæreste. Det er ham, hun nu skal vidne imod.

Foto: Amalie Krammager

Når mor og far ødelægger familien

Familiefaren, der til daglig er IT-ingeniør, fortæller indledningsvist om et familieliv fyldt med skiferier, ture til Legoland og om et godt forhold til sine børn. Det er forholdet til børnenes mor, der har ødelagt familien.

”Hun har perioder, hvor hun har det godt og perioder, hvor hun har det skidt. Hun fortæller børnene, at far er ond, han tager hendes penge og at han slår hende,” lyder det fra den tiltalte familiefar, der under hele afhøringen forholder sig meget roligt trods de alvorlige anklager, der er rettet mod ham. Han uddyber:

”Hun forsøger at straffe mig, fordi hun er vred på mig. Hun ønsker ikke, jeg skal se mine børn.”

Han sidder i dag i Retten i Horsens, da han er tiltalt for tre forhold af blufærdighedskrænkelse fra 2017. Han er tiltalt for at have befamlet og fremsagt udtalelser af sexistisk karakter overfor parrets ældste datter, da hun var 10 år gammel, og for at have fremvist hende en video af parret dyrke sex. Han er ydermere tiltalt for krænkelse af kvinden, idet han har fremvist videoen for datteren. Han har ikke set sine børn i to år.

Det er 20 år siden, parret mødte hinanden. Dengang var det en stormende forelskelse og drømmen om en familie, der bragte dem sammen. Men drømmen viste sig at være et mareridt, og blev til et hjem præget af skænderier, hvor børnene ikke blev ikke holdt udenfor. 

”Han var til stede, når han havde lyst. Og det havde han ikke særlig tit. Han var nedladende og ydmygende overfor børnene,” siger moren med grådkvalt stemme om sin ekskærestes forhold til deres tre fælles børn.

Det blev for alvor for meget, da tonen overfor parrets ældste datter ændrede sig og blev seksuel, da hun kom i puberteten. I vidneskranken fortæller moren, at de seksuelle tilnærmelser fandt sted dagligt, at datteren sagde fra hver gang, men at familiefaren kaldte hende for hysterisk, når hun prøvede at forsvare sin datter.

En dybere konflikt

Anklageren spørger, om hun har vidst, hendes datter har set videoerne. Hun bryder sammen og får brug for endnu en Kleenex og en tår vand. Det vidste hun ikke. Hun har stadig ikke ændret retning i sit blik. Hun forlader vidneskranken, og dørene bliver lukket, da der skal afspilles en videoafhøring af parrets datter.

Efterfølgende er det ikke de seksuelle tilnærmelser eller videoerne, der er i fokus. Det er ”noget, der ikke handler om mor eller far.” Familiefaren knækker sammen, da han fortæller, hans datter har forsøgt at begå selvmord. Der bliver stille i retssalen, og det eneste man kan høre, er uret, der tikker.

Der går ikke lang tid før forsvareren Gert Dyrn får ordet. Han belyser den dybere konflikt i familien, og at datterens ord er præget af morens hævngerrighed. Men hævn får hun ikke i dag. Familiefaren frikendes, og der er ikke en ændring i hans triste ansigtsudtryk. Det vidner om en konflikt, der fylder meget mere end denne sag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *